Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Predavanje:"Dizajn kao oblikovanje kulture"

14.11.2014.

Predavanje:"Dizajn kao oblikovanje kulture"

Karim Rašid, jedan od napoznatijih svjetskih dizajnera, koji trenutno boravi u stiudujskoj posjeti Budvi, održao je sinoć u Akademiji znanja predavanje na temu “Dizajn kao oblikovanje kulture”.

 U uvodnom dijelu predavanja prisutnima se obratio sekretar Sekretarijata  za gradsku infrastrukturu I ambijent Nikola Divanović, istakavši važnost posjete Karima Rašida. On je kazao da nas je Karim Rašid podučio važnim stvarima, kao npr. da se dizajn dešava u prostoru i da mora biti dostupan svima.Divanović je, takođe, istakao da od Rašidove posjete imamo konkretan benefit u vidu nekoliko vrlo konkretnih dizajnerskih rješenja, koja će biti primjenjena na teritoriji opštine Budva. Koncept uređenja podsrazumijeva da se uređuju dostupne, atraktivne tačke našeg grada.

Rašid je povukao paralelu između analognog I digitalnog svijeta, rekavši kako je digitalizacija veoma važna, te da je luksuz danas dostupan svima, samo ga je potrebno prepoznati i pametno iskoristiti. Takođe je govorio i o razlici između stila i dizajna, a na svojim ličnim  primjerima istakao kako možemo uz pomoć inovativnih ideja oblikovati novu kulturu.

Karim Rašid boravi u Budvi na poziv Nikole Divanovića , u cilju konsultovanja oko stvaranja jedinstvenog vizuelnog indentiteta grada, u susret skorom raspisivanju međunarodnog konkursa  za prostorno-ambijentalni dizajn opštine Budva, koji će biti jedinstven u Crnoj Gori.

Predavanje:Predavanje:Predavanje:Predavanje:Predavanje:Predavanje:Predavanje:

Kontakt

Akademija znanja doo

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakt:

Savjetnik za odnose s javnošću
Sandra Radulović
Mob. tel. 069 207 987

az.sandra.radulovic@gmail.com