Akademija znanja, Budva Crna Gora

Aktuelnosti > Otvorena izložba

21.10.2014.

Otvorena izložba

Sinoć je u  Akademiji znanja otvorena  izložba "Baština Himalaja", organizovana  pod pokroviteljstvom Međunarodne javne organizacije "Kulturne baštine na Himalajima".

 Izložba prikazuje stanovnicima Budve i turistima  oko 30 objekata izvorne tibetanske umjetnosti, što uključuje slike i skulpture, kao i ekskurzije, i projekcije dokumentarnih filmova.

Na otvorenju izložbe, uz pozdravni govor kustosa Ksenie Benevalenskie, posjetiocima je ponuđeno i predavanje posebnog gosta izložbe Nikole Sabeva, putujućeg budističkog učitelja iz Bugarske, o filozofiji i praksi budizma, kao i majstorska radionicu o meditaciji.

U preostalim danima izložbe, prganizovane su ekskurzije u 17.00 (na crnogorskom), i 17.30 (na ruskom), kao i projekcije dokumentarnih filmova 23. i 24. oktobra.

 Izložba "Baština Himalaja" će trajati do 24. oktobra.

Organizatori su izrazili posebnu zahvalnost  Akademiji znanja Budva za gostoprimstvo, ruskoj školi "Katjuša" za potporu, i Asocijaciji budističkih centara "Karma Kagyu"Rusije, Srbije i Bugarske za izlaganje eksponata i pomoć u adaptaciji izložbenih materijala.

Otvorenje izložbe je posjetilo oko 100 ljudi.

 

Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba

Kontakt

DOO "Akademija znanja" Budva

Žrtava fašizma bb
Obilaznica
85310 Budva

Kontakti:

[email protected]

+382 33 475 281

 

Izvršni direktor

Valentina Bellenger

[email protected]

 

Savjetnik za odnose s javnošću i marketing

Sandra Radulović

[email protected]

 

Poslovni sekretar

Branka Radača

[email protected]

+38267 261 112